10 april 2023
00:00

Bälaryds IK

Referat: Solberga GOIF - Bälaryds IK

Det blev förlust för oss i den avslutande gruppspelsmatchen i 2023 års upplaga av Toyota Cup. Solberga GOIF var numret större än oss och vann välförtjänt med 4-1 (3-1) på Skogsvallens nys fina konstgräsmatta.
Vi inledde minst sagt svagt. Första halvtimmen kan inte beskrivas bättre än rent usel. Inget funkade och vi agerade passivt och slarvigt. Solberga gick fram till 3-0 och som matchen såg ut så långt så var det även fullt rättvist. Men sista kvarten av första höjde vi oss. Passningarna började sitta bättre och vi fyttade fram våra positioner rejält. Vi lyckades även reducera till 3-1 i minut 41 genom Liam Lindstrand som tryckte dit ett fint skott efter framspelning av Mohammad Mirzada.

Andra halvlek var sedan helt okej spelmässigt. Vi stod upp bra och spelet var jämnt. Det skapades lägen åt båda håll men tiden gick och det såg ut som att halvleken skulle bli mållös. Men så gjorde Solberga 4-1 på matchens sista spark och det blev ju då slutresultatet. Lite synd att det sista målet kom.

Vi får ta nya tag. Vi kan ta med oss att vi till slut jobbade oss in i matchen och sista timmen var helt okej. Bitvis lite bättre än så. Men det håller ju inte att "ge bort" en halvtimme till motståndarna.
Härnäst väntar träningsmatch mot Ödeshögs IK på lördag. Matchen spelas i Vadstena.